PUOLITTAIN, SILMILLÄ HÄMÄRILLÄ...

Tämä "lokikirja" on tavallaan JÄTEASTIA. Vanhat puheet eivät hyllyillä lojuvina lappuina ainakaan avaudu enää kenellekään muulle. Polttaakaan en niitä raski. Poimin siis palasia tänne jätetynnyriin.

Samalla tavalla tämä on tavallaan KOMPOSTI. Tallennan tänne joitakin keräämiäni kasveja kuvina ja pieninä juttuina happanemaan.

Kasveja olen keräillyt vähän jokapuolella. Puheita olen pitänyt lähinnä virkapaikassani Kiuruveden seurakunnassa. Myöskin puheen pitopaikan ja ajankohdan merkitsen esille, sopivaisuuden puitteissa.

Tervetuloa siis KAATOPAIKALLE, jätteiden keskelle, makujen maailmaan. "Loki" kertoo, mistä on menty...

perjantai 13. helmikuuta 2009

APUVÄLINEITÄ IHMETTELEMISEEN

Minulla on aina auton takakontissa - työmatkoillakin - maastopuku ja kumikengät. Hansikaslokerosta taas löytyy kasvikirja, lintukirja ja kiikarit. Joka päivä saattaa syntyä löytöjä, saattaa tulla uusia lajeja tunnistetuksi!

Nuo autossa kulkevat apuvälineet synnyttävät ajatuksia. Ne eivät muuta ympärillä olevia asioita. Ne eivät tuo sinne mitään uutta, ei mitään sellaista, mikä ei olisi jo ilmankin olemassa. Mutta niitten avulla on silti mahdollisuus oppiia uutta, mahdollisuus oppia näkemään, ymmärtämään, tunnistamaan ja nimeämään edes joitakin ympärillä olevia luonnon jokapäiväisiä ihmeitä.

Pitäisiköhän elämässä muutenkin ajatella niin, että ei aina ja kaikessa tarvita lisää ja uutta. Jo olemassa olevassa meille riittää ihmettelemistä.
Keuhkovammayhdistyksen vuosijuhlassa srk-talolla 7.4.1991.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogiarkisto