PUOLITTAIN, SILMILLÄ HÄMÄRILLÄ...

Tämä "lokikirja" on tavallaan JÄTEASTIA. Vanhat puheet eivät hyllyillä lojuvina lappuina ainakaan avaudu enää kenellekään muulle. Polttaakaan en niitä raski. Poimin siis palasia tänne jätetynnyriin.

Samalla tavalla tämä on tavallaan KOMPOSTI. Tallennan tänne joitakin keräämiäni kasveja kuvina ja pieninä juttuina happanemaan.

Kasveja olen keräillyt vähän jokapuolella. Puheita olen pitänyt lähinnä virkapaikassani Kiuruveden seurakunnassa. Myöskin puheen pitopaikan ja ajankohdan merkitsen esille, sopivaisuuden puitteissa.

Tervetuloa siis KAATOPAIKALLE, jätteiden keskelle, makujen maailmaan. "Loki" kertoo, mistä on menty...

tiistai 10. helmikuuta 2009

HIIHTÄJÄN RIEMUA

Olin mielipuuhassani - hiihtämässä valaistulla ladulla.

Ensimmäisessä mäessä tuli vastaan potkurilla taiteileva mummo. Seuraavassa mäessä äiti työnteli lastenvaunuja ja pojat laskivat rattikelkoillaan. Seuraavalla suoralla tuli vastaani ratsastava tyttö. Ja viimeisellä aukeamalla onnistuin nipin napin väistämään mutkan takaa vastaan tulleen mopoilijan. Ja mihin väistin? Sukset olivat siteitä myöten koirankakassa! Ehkä et usko, mutta kaikki tuo todella tapahtui eilen yhdellä ja samalla hiihtolenkillä...

Hyväkö on siis hiihtäjän hiihdellä? Ei tosiaan ole! Läksin perin juurin kyllästyneenä - suoraan sanottuna päreeni polttaneena - kotiin.

Mutta onko se hiihtäminen nyt noin tärkeää? Ei tosiaan ole! Kerroinpahan vain esimerkin. Siis esimerkin mistä? Vaikka siitä, että melkeinpä mitä tahansa voi käyttää myös väärin. Ja myös esimerkin siitä, että sitä saattaa ihminen ajattelemattomuuksissann panna pilalle tärkempiäkin juttuja kuin vain toisten rakkaita latuja!
Aamunavauksessa lukiolla 3.2.2000.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogiarkisto