PUOLITTAIN, SILMILLÄ HÄMÄRILLÄ...

Tämä "lokikirja" on tavallaan JÄTEASTIA. Vanhat puheet eivät hyllyillä lojuvina lappuina ainakaan avaudu enää kenellekään muulle. Polttaakaan en niitä raski. Poimin siis palasia tänne jätetynnyriin.

Samalla tavalla tämä on tavallaan KOMPOSTI. Tallennan tänne joitakin keräämiäni kasveja kuvina ja pieninä juttuina happanemaan.

Kasveja olen keräillyt vähän jokapuolella. Puheita olen pitänyt lähinnä virkapaikassani Kiuruveden seurakunnassa. Myöskin puheen pitopaikan ja ajankohdan merkitsen esille, sopivaisuuden puitteissa.

Tervetuloa siis KAATOPAIKALLE, jätteiden keskelle, makujen maailmaan. "Loki" kertoo, mistä on menty...

tiistai 10. helmikuuta 2009

JOTKUT JAKSAA

Olin syntymäpäiväseuroissa. Sankarin itsensä kanssa ne oli jo ajoissa sovittu. Alkamisaika sovittiin, mutta vielä hän puhelimessa aivan erikseen kuitenkin muistutti, että on tultava paikalle oikein hyvissä ajoin. Vieraille on nimittäin tarjolla ruoka, se oikein valmistettu perinteinen mykyrokka.

Lapset olivat paikalla. Ja lastenlapset. Ja lastenlastenlapset. Ja rokka oli tarjolla niin kuin oli aiottu. Sen oli 85-vuotias paivänsankari itse samana aamuna valmistanut. Mykyjen valmistus oli alkanut sinä aamuna kello 04.40!

Vieraanvaraisuus on suuri asia. Ja terveys.
Päiväkirjaan merkittyä 6.12.1991.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogiarkisto