PUOLITTAIN, SILMILLÄ HÄMÄRILLÄ...

Tämä "lokikirja" on tavallaan JÄTEASTIA. Vanhat puheet eivät hyllyillä lojuvina lappuina ainakaan avaudu enää kenellekään muulle. Polttaakaan en niitä raski. Poimin siis palasia tänne jätetynnyriin.

Samalla tavalla tämä on tavallaan KOMPOSTI. Tallennan tänne joitakin keräämiäni kasveja kuvina ja pieninä juttuina happanemaan.

Kasveja olen keräillyt vähän jokapuolella. Puheita olen pitänyt lähinnä virkapaikassani Kiuruveden seurakunnassa. Myöskin puheen pitopaikan ja ajankohdan merkitsen esille, sopivaisuuden puitteissa.

Tervetuloa siis KAATOPAIKALLE, jätteiden keskelle, makujen maailmaan. "Loki" kertoo, mistä on menty...

perjantai 27. helmikuuta 2009

RATKAISEVA TEKIJÄ

On vaadittu, että avioliitossa elävien on saatava suuremmat lainankorkojen vähennykset kuin toisella tavalla elävien. On vaadittu, että vähälyijyisemmän bensiinin on oltava perusbensaa halvempaa. On vaadittu, että asepalveluksen on oltava ajallisesti muita vaihtoehtoja lyhyempi.

Tietenkin yhteiskunnan on ohjattava ihmisiä siihen suuntaan, mitä yleensä pidetään terveenä ja oikeana. Kysyn kuitenkin jotenkin hämmästyneenä: sittenkö vasta avioliittoon, luonnonsuojelijaksi tai isänmaanpuolustajaksi, kun siitä saa taloudellista hyötyä tai pääsee muita helpommalla?! Rahastako hyvissä arvoissa ja niiden valinnassa onkin kyse?
Seuroissa Hautakylässä 7.11.1993.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogiarkisto