PUOLITTAIN, SILMILLÄ HÄMÄRILLÄ...

Tämä "lokikirja" on tavallaan JÄTEASTIA. Vanhat puheet eivät hyllyillä lojuvina lappuina ainakaan avaudu enää kenellekään muulle. Polttaakaan en niitä raski. Poimin siis palasia tänne jätetynnyriin.

Samalla tavalla tämä on tavallaan KOMPOSTI. Tallennan tänne joitakin keräämiäni kasveja kuvina ja pieninä juttuina happanemaan.

Kasveja olen keräillyt vähän jokapuolella. Puheita olen pitänyt lähinnä virkapaikassani Kiuruveden seurakunnassa. Myöskin puheen pitopaikan ja ajankohdan merkitsen esille, sopivaisuuden puitteissa.

Tervetuloa siis KAATOPAIKALLE, jätteiden keskelle, makujen maailmaan. "Loki" kertoo, mistä on menty...

perjantai 27. helmikuuta 2009

ONKO SOPIVA

Heti sisään päästyäni sitä minulta kysyttiin. Olin kastekodissa ja vanhemmilla oli ajatus kastevirrestä. He olivat ajatelleet kastevirreksi perheen tuttua iltavirttä. Olisiko se papin mielestä tilaisuuteen sopiva, sitä he kysyivät.

Omassa mielessäni ajattelin, että voisi sitä kastehetkeen varmaan löytää paremminkin sopivan virren. Ei iltavirrestä taida siihen olla. Näin mielessäni mietin ja yritin voittaa aikaa, että osaisin "kieltoon" löytää nätit ja loukkaamattomat sanat.

Aikaa voittaakseni ja kohteliaita sanamuotoja miettiessäni selasin sitäkin virttä, mitä oli ehdotettu. Ja löysin. Ja luin:

"Tule kanssani, Herra Jeesus,,,
Tule askele askeleelta minun kanssani kulkemaan...
Sua ilman en saata olla, pysy luonani ainiaan." (VK 548)

Jopa lopetin kohteliaan kieltelyn miettimisen! Ei kastevirsi enää tuon sopivampi voi olla! Juuri tuostahan siinä on kysymys.
Päiväkirjasta taas Turhalan ristiäisten jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogiarkisto