PUOLITTAIN, SILMILLÄ HÄMÄRILLÄ...

Tämä "lokikirja" on tavallaan JÄTEASTIA. Vanhat puheet eivät hyllyillä lojuvina lappuina ainakaan avaudu enää kenellekään muulle. Polttaakaan en niitä raski. Poimin siis palasia tänne jätetynnyriin.

Samalla tavalla tämä on tavallaan KOMPOSTI. Tallennan tänne joitakin keräämiäni kasveja kuvina ja pieninä juttuina happanemaan.

Kasveja olen keräillyt vähän jokapuolella. Puheita olen pitänyt lähinnä virkapaikassani Kiuruveden seurakunnassa. Myöskin puheen pitopaikan ja ajankohdan merkitsen esille, sopivaisuuden puitteissa.

Tervetuloa siis KAATOPAIKALLE, jätteiden keskelle, makujen maailmaan. "Loki" kertoo, mistä on menty...

tiistai 10. helmikuuta 2009

EI MITÄÄN HARRASTELUA

"Ei niin pientä virkaa, ettei se eränkäyntiä haittaisi!"

Nykypäivänä tuo vanha sanonta kuullaan yleisimmin huulena. Sillä kerrotaan, että arkiset työtehtävät tahtovat häiritä monia mukavia harrastuksia. Alun perin tuo vanha sanonta tarkoitti kylläkin aivan muuta.

Se eränkäynti oli nimenomaan sitä perustyötä, itsensä ja perheensä raskasta hengissä pitämistä. Ja se, joka sitten pisti itsensä likoon ja lähti yhteisten asioitten hoitajaksi kunnan, kylän ja seurakunnan tehtäviin, siltä se oli poissa oman talon toimeentulosta. Ja kuitenkin niihin tehtäviin lähdettiin.

Nyt ollaan myyjäispöydän vieressä. Nämäkin kertovat, että tuo virka, tärkeäksi nähtyjen asioiden hoitaminen, on otettu vastaan. Tämänkin illan valmistelu on ollut poissa monen talon omasta "eränkäynnistä". Aikaa, rahaa ja omien käsien taitoja on annettu toisten hyväksi - yhteiseksi hyväksi. Siitä rakentuu lähimmäisyys.
Yhteisvastuumyyjäisissä Korpijoen koululla 20.3.1990.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogiarkisto