PUOLITTAIN, SILMILLÄ HÄMÄRILLÄ...

Tämä "lokikirja" on tavallaan JÄTEASTIA. Vanhat puheet eivät hyllyillä lojuvina lappuina ainakaan avaudu enää kenellekään muulle. Polttaakaan en niitä raski. Poimin siis palasia tänne jätetynnyriin.

Samalla tavalla tämä on tavallaan KOMPOSTI. Tallennan tänne joitakin keräämiäni kasveja kuvina ja pieninä juttuina happanemaan.

Kasveja olen keräillyt vähän jokapuolella. Puheita olen pitänyt lähinnä virkapaikassani Kiuruveden seurakunnassa. Myöskin puheen pitopaikan ja ajankohdan merkitsen esille, sopivaisuuden puitteissa.

Tervetuloa siis KAATOPAIKALLE, jätteiden keskelle, makujen maailmaan. "Loki" kertoo, mistä on menty...

torstai 19. helmikuuta 2009

JUMALATONTA

Luther osasi muotoilla ajatuksensa monesti yksinkertaiseen ja ymmärrettävään muotoon. Kun joku kysyi häneltä, millainen Jumala on, hän vastasi tähän tyyliin:

"Jumala on sellainen, jolta sinun on lupa aina ja kaikessa pyytää ja odottaa elämääsi pelkkää hyvää."

Teillä tämän kodin ihmisillä on sellainen Jumala, sen te olette saaneet kokea. On pyydetty, on odotettu ja on saatu ottaa vastaan hyvyyttä elämään. Sinullakin on sellainen Jumala. Pidä se aina mielessäsi.

Tuon ajatuksen kohdalla voi todella sanoi: voi jumalattomia! - siis sellaisia, joilta tuon sanan mukaisesti puuttuu Jumala.
Seuroissa Aittojärvellä 29.8.1993.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogiarkisto