PUOLITTAIN, SILMILLÄ HÄMÄRILLÄ...

Tämä "lokikirja" on tavallaan JÄTEASTIA. Vanhat puheet eivät hyllyillä lojuvina lappuina ainakaan avaudu enää kenellekään muulle. Polttaakaan en niitä raski. Poimin siis palasia tänne jätetynnyriin.

Samalla tavalla tämä on tavallaan KOMPOSTI. Tallennan tänne joitakin keräämiäni kasveja kuvina ja pieninä juttuina happanemaan.

Kasveja olen keräillyt vähän jokapuolella. Puheita olen pitänyt lähinnä virkapaikassani Kiuruveden seurakunnassa. Myöskin puheen pitopaikan ja ajankohdan merkitsen esille, sopivaisuuden puitteissa.

Tervetuloa siis KAATOPAIKALLE, jätteiden keskelle, makujen maailmaan. "Loki" kertoo, mistä on menty...

torstai 5. maaliskuuta 2009

KAIKKI MUKAAN

Pienenä veisattiin aina! Varsinkin kylästä pois lähdettäessä - tai vieraiden meiltä lähtiessä - oli varmasti joka kerta yhteinen veisuuhetki. Noista hetkistä on mieli täynnä muistoja, hyviä muistoja! "Tulkaahan pois, ruvetaan lähtemään kotiin!" Niin ne sanoivat, mutta käytännössä se tarkoitti veisuun alkamista. Vaikka leikit mummulassa riihikentällä serkusten kanssa katkesivat niin monesti kesken tuon kutsun takia, en muista sen koskaan jääneen harmittamaan.

Niissä hetkissä kaikki olivat mukana. Ukki ja mummu, sedät ja tädit, isät ja äidit ja kaikki serkut nuorimmasta murrosikäisimpään asti - jos sellaista silloin oli vielä keksitty! Pienimmät, vielä lukutaidottomat istuivat veisuuhetket äidin tai vanhempien sisarusten tai serkkujen sylissä. Se oli jännittävää. Siinä meille hengitystauon aikana korvaan sipisemällä luettiin seuraavan säkeen sanat. Pienimmätkin lukutaidottomat osasivat muun joukon mukana veisata yhteistä virttä!

Sylissä pitämällä, hiljaisesti sipisemällä kovin hellällä tavalla meitä on yhteiseen matkajoukkoon ohjattu! Jo pienenä on saanut tunteä itsensä aivan täysivaltaiseksi veisaajaksi!
Seuroissa seurakuntatalolla 19.4.1987.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogiarkisto