PUOLITTAIN, SILMILLÄ HÄMÄRILLÄ...

Tämä "lokikirja" on tavallaan JÄTEASTIA. Vanhat puheet eivät hyllyillä lojuvina lappuina ainakaan avaudu enää kenellekään muulle. Polttaakaan en niitä raski. Poimin siis palasia tänne jätetynnyriin.

Samalla tavalla tämä on tavallaan KOMPOSTI. Tallennan tänne joitakin keräämiäni kasveja kuvina ja pieninä juttuina happanemaan.

Kasveja olen keräillyt vähän jokapuolella. Puheita olen pitänyt lähinnä virkapaikassani Kiuruveden seurakunnassa. Myöskin puheen pitopaikan ja ajankohdan merkitsen esille, sopivaisuuden puitteissa.

Tervetuloa siis KAATOPAIKALLE, jätteiden keskelle, makujen maailmaan. "Loki" kertoo, mistä on menty...

tiistai 10. maaliskuuta 2009

SPONSORISOPIMUKSIA

Viime viikolla lähetin jo kaksi kuukautta myöhässä olevan lahjan kummipojalle. Hävettää! Mutta onhan kummina oleminen jotakin muutakin kuin vain lahjoja - vaikka olisivat ajoissakin.

Kristikunnan alkuaikojen yhteisenä kielenä oli latina. "Kummi" on latinaksi "sponsor"! Onpa sanan sisältö parissa vuosituhannessa muuttunut! Alun perin ei ollut kyse mainosmarkoista, rahan antamisesta eikä ylipäänsä olleenkaan aineellisesta tukemisesta. Se tarkoitti kanssakristittynä olemista, hengellisessä kasvamisessa mukana olemista.

Tuo vanha näköala ei kylläkään poista häpeää kummin tehtävien huonosta hoitamisesta! Päinvastoin!
Seuroissa Heinäkylässä 18.11.1990.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogiarkisto