PUOLITTAIN, SILMILLÄ HÄMÄRILLÄ...

Tämä "lokikirja" on tavallaan JÄTEASTIA. Vanhat puheet eivät hyllyillä lojuvina lappuina ainakaan avaudu enää kenellekään muulle. Polttaakaan en niitä raski. Poimin siis palasia tänne jätetynnyriin.

Samalla tavalla tämä on tavallaan KOMPOSTI. Tallennan tänne joitakin keräämiäni kasveja kuvina ja pieninä juttuina happanemaan.

Kasveja olen keräillyt vähän jokapuolella. Puheita olen pitänyt lähinnä virkapaikassani Kiuruveden seurakunnassa. Myöskin puheen pitopaikan ja ajankohdan merkitsen esille, sopivaisuuden puitteissa.

Tervetuloa siis KAATOPAIKALLE, jätteiden keskelle, makujen maailmaan. "Loki" kertoo, mistä on menty...

keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

SANAHIRVIÖ

Meillä oli kotona piparkakkutalontekotalkoot. Hirmuinen sana! Ja kyllähän se koko illan vievä urakkakin juuri siihen aikaan vuodesta on melkeinpä yhtä hirvittävä kuin tuo koukeroinen sanakin!

Vaimo ilmoitti jo hyvissä ajoin suunnitteluvaiheessa, ettei hän sitten todellakaan aio osallistua kyseiseen urakkaan. Ja tiskipöydän ja kattilat ja rakennusalustat hän kuulemma toivoo löytävänsä puhtaina, siisteinä ja paikoilleen laitettuina. Vaatimusta muistaakseni pidettiin varsin oikeutettuna. Ja sen vetäytymisenkin jotenkin ymmärrän...

Mutta talo tehtiin - tietysti savupiipulla ja irrallisilla ikkunaluukuilla! Ja pihakuuset - kolmiulotteisina. Ja kaarisilta - kaiteilla. Ja pisteaita pihan ympärille. Ja tikapuut. Ja sukset ja sauvat tikkaiden vierelle seinää vasten. Ja jänis kuusten juurelle. Ja lapset pihamaalle. Ja vielä loppusilauksena kohtuullisuudessa pysyvä ja tyylikäs koristelu...

Aikuisenakin on mukava joskus leikkiä. Tehdä isolla vaivannäöllä aivan turhia asioita. Yhdessä on mukava olla. Sitä voi joskus vanhana muistella!
Tihilän koululla joulumyyjäisten alussa 11.12.1998.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogiarkisto