PUOLITTAIN, SILMILLÄ HÄMÄRILLÄ...

Tämä "lokikirja" on tavallaan JÄTEASTIA. Vanhat puheet eivät hyllyillä lojuvina lappuina ainakaan avaudu enää kenellekään muulle. Polttaakaan en niitä raski. Poimin siis palasia tänne jätetynnyriin.

Samalla tavalla tämä on tavallaan KOMPOSTI. Tallennan tänne joitakin keräämiäni kasveja kuvina ja pieninä juttuina happanemaan.

Kasveja olen keräillyt vähän jokapuolella. Puheita olen pitänyt lähinnä virkapaikassani Kiuruveden seurakunnassa. Myöskin puheen pitopaikan ja ajankohdan merkitsen esille, sopivaisuuden puitteissa.

Tervetuloa siis KAATOPAIKALLE, jätteiden keskelle, makujen maailmaan. "Loki" kertoo, mistä on menty...

tiistai 10. maaliskuuta 2009

TYLSYYDEN HUIPPU

Kerran rippikoulussa kysyin, millaista olisi elämä, jos kaikki käskyt toteutuisivat. Vastauksen olisin kyllä melko lailla kysymättäkin arvannut... Näinhän se ensimmäinen suupaltti sen sieltä kajautti: "Kyllä olisi hirvittävän tylsää!"

Sitä tylsyyttä oli hyvä lähteä yhdessä miettimään. Israelin kansahan sai käskynsä matkalla luvattua maata kohti. Siis vieraiden tapojen, uskontojen ja kansojen paineessa. Käskyjen oli määrä olla tienviittoina vapautta ja rakkautta, hyvää elämää kohti. Ne olivat muistuttamassa näistä kahdesta asiasta: Jumalaa saa huutaa avuksi kaikenlaisessa hädässä. Ja jokaisen ihmisen henkeä ja elämää ja kaikkia elämän tarpeita on aina suojeltava...

Olisihan se varmasti tylsää, jos tuollainen elämä olisi totta... Lukkoseppien ammattikunta olisi kuollut jo aikoja sitten eikä valvontakameratekniikka pääsisi kehittymään ollenkaan! Joka puolella olisi vain rehellisiä ja apua tarjoavia, toisen parasta ajattelevia ihmisiä...
Seuroissa Turhalan koululla 11.10.1992.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogiarkisto