PUOLITTAIN, SILMILLÄ HÄMÄRILLÄ...

Tämä "lokikirja" on tavallaan JÄTEASTIA. Vanhat puheet eivät hyllyillä lojuvina lappuina ainakaan avaudu enää kenellekään muulle. Polttaakaan en niitä raski. Poimin siis palasia tänne jätetynnyriin.

Samalla tavalla tämä on tavallaan KOMPOSTI. Tallennan tänne joitakin keräämiäni kasveja kuvina ja pieninä juttuina happanemaan.

Kasveja olen keräillyt vähän jokapuolella. Puheita olen pitänyt lähinnä virkapaikassani Kiuruveden seurakunnassa. Myöskin puheen pitopaikan ja ajankohdan merkitsen esille, sopivaisuuden puitteissa.

Tervetuloa siis KAATOPAIKALLE, jätteiden keskelle, makujen maailmaan. "Loki" kertoo, mistä on menty...

keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

LAPSEN SILMILLÄ

Mummulassa oli myllätty. Mummu ja vaari olivat suruissaan täydellisesti myllätystä pihamaasta. Salaojituksen tekeminen "anturan alle" oli vaatinut veronsa. Rekka-autot olivat painelleet jälkensä pihalle; sora-, kivi- ja hiekkakuormat nököttivät eri puolilla pihaa; pihapuut oli kaadettu; rakennustarvikkeet, putket, huovat ja styroksit rötköttivät kaikkialla; 2 kaivuria ja 3 traktoria kärryineen ja lavoineen antoivat oman tunnelmansa pihalla pyöriessä. Mutta tehtävä se oli. Ja hyvin ammattilaiset sen tekivätkin - vaikka särkynyt pihamaa niin ankealta tuntuikin. Niin se nähtiin aikuisen silmin.

Mutta lapsilla on tässäkin aivan erilaiset silmät. Niillä voi nähdä aivan toisin. Mummulareissulle tulleet lapset kiljahtelivat jo pihalla heti autosta noustessaan: "Mummulla ja vaarilla on nyt aivan ihana piha! Nyt teillä on seikkailuvuoria, ihania kuoppia, salaperäisiä puunrunkoja, kivikasoja ja savea joka paikassa! Nyt meijän ei tarte lähteä leikkipuistoon ollenkaan, kun kaikki mukava on näin lähellä..."

Saisipa välillä lapsen silmät. Edes hetkeksi.
Hartauskirjoituksessa Kiuruvesi-lehdessä 24.9.2008.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogiarkisto