PUOLITTAIN, SILMILLÄ HÄMÄRILLÄ...

Tämä "lokikirja" on tavallaan JÄTEASTIA. Vanhat puheet eivät hyllyillä lojuvina lappuina ainakaan avaudu enää kenellekään muulle. Polttaakaan en niitä raski. Poimin siis palasia tänne jätetynnyriin.

Samalla tavalla tämä on tavallaan KOMPOSTI. Tallennan tänne joitakin keräämiäni kasveja kuvina ja pieninä juttuina happanemaan.

Kasveja olen keräillyt vähän jokapuolella. Puheita olen pitänyt lähinnä virkapaikassani Kiuruveden seurakunnassa. Myöskin puheen pitopaikan ja ajankohdan merkitsen esille, sopivaisuuden puitteissa.

Tervetuloa siis KAATOPAIKALLE, jätteiden keskelle, makujen maailmaan. "Loki" kertoo, mistä on menty...

perjantai 20. maaliskuuta 2009

OTTAISINKO TODESTA

Maija P:n kuvassa oli sillä kertaa muurahainen. Ja muurahaisen viereen oli kirjoitettu sen päivän miete: "Olipa kerran muurahainen, joka otti todesta syntymäpäiväpuheet. Ja niinpä se kohta uskoi yksin tehneensä koko maailman!"

Tuo vaara on monesti lähellä. Mutta voisihan se olla toisinkin. Kuvassa voisi muurahaisen sijasta olla oikea syntymäpäiväsankari. Ja tämän vierellä vaikkapa tällainen ajatus: "Olipa kerran päivänsankari, joka otti todesta syntymäpäivänsä puheet ja virret. Ja niinpä se kohta uskoi, että joku on yksin tehnyt koko maailman, ihmisen ja minutkin - ja pitää meistä vielä huolen!"
Syntymäpäivähetkessä Kiuruveden kaupungintalon salissa 22.9.1993.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogiarkisto