PUOLITTAIN, SILMILLÄ HÄMÄRILLÄ...

Tämä "lokikirja" on tavallaan JÄTEASTIA. Vanhat puheet eivät hyllyillä lojuvina lappuina ainakaan avaudu enää kenellekään muulle. Polttaakaan en niitä raski. Poimin siis palasia tänne jätetynnyriin.

Samalla tavalla tämä on tavallaan KOMPOSTI. Tallennan tänne joitakin keräämiäni kasveja kuvina ja pieninä juttuina happanemaan.

Kasveja olen keräillyt vähän jokapuolella. Puheita olen pitänyt lähinnä virkapaikassani Kiuruveden seurakunnassa. Myöskin puheen pitopaikan ja ajankohdan merkitsen esille, sopivaisuuden puitteissa.

Tervetuloa siis KAATOPAIKALLE, jätteiden keskelle, makujen maailmaan. "Loki" kertoo, mistä on menty...

tiistai 10. maaliskuuta 2009

NUORUUDEN INTOA

Nuori pappi oli Kiuruvedellä menossa seuroihin vanhan rovastin kyydissä. Tuolla nuorella oli intoa, ajatuksia, näkemystä ja vaikka mitä... Kaikki ei mahtunut edes häneen sisälle! Koko menomatkan hän toi esille näkemiään puutteita ja parannuksia ja uudistuksia, joihin oli kiireesti ryhdyttävä.

Tulomatkalla seurojen jälkeenkin sama tahti jatkui. Toinen jaksoi puhua. Ja toinen kuunteli hiljaa. Lopulta rovasti pysäytti autonsa. Hän kääntyi hitaasti nuoren matkotoverinsa puoleen ja muistuttu painokkaasti: "Kuule, paina mieleen, että evankeliumia on tällä seudulla julistettu jo kauan ennen sinua! Ja sitä tullaan julistamaan sinun lähtemisesi jälkeenkin!"

Taas lähdettiin jatkamaan matkaa, tosin aika paljon rauhoittuneina! Muistutus oli aiheellinen ja Raamatunkin lehdiltä tuttu. Paavalikin tiesi jo saman asian: "Minä annoin teille ennen kaikkea tiedoksi sen, minkä itse olin saanut..." (1. Kor. 15)

Me emme tosiaan ole ensimmäisiä... onneksi.
Seuroissa Turhalassa 19.4.1993. (Tapahtuman kertonut tarinan "nuori pappi", myöhempi Kuopion tuomiorovasti Matti Järveläinen)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogiarkisto