PUOLITTAIN, SILMILLÄ HÄMÄRILLÄ...

Tämä "lokikirja" on tavallaan JÄTEASTIA. Vanhat puheet eivät hyllyillä lojuvina lappuina ainakaan avaudu enää kenellekään muulle. Polttaakaan en niitä raski. Poimin siis palasia tänne jätetynnyriin.

Samalla tavalla tämä on tavallaan KOMPOSTI. Tallennan tänne joitakin keräämiäni kasveja kuvina ja pieninä juttuina happanemaan.

Kasveja olen keräillyt vähän jokapuolella. Puheita olen pitänyt lähinnä virkapaikassani Kiuruveden seurakunnassa. Myöskin puheen pitopaikan ja ajankohdan merkitsen esille, sopivaisuuden puitteissa.

Tervetuloa siis KAATOPAIKALLE, jätteiden keskelle, makujen maailmaan. "Loki" kertoo, mistä on menty...

perjantai 6. maaliskuuta 2009

SEUROISSA

Puheita on pidetty. Ja niiden päälle on veisattu, Siionin virsistä. Seuroissa on meillä Kiuruvedellä totuttu olemaan, varmaan pian jo ainakin 200 vuoden ajan. Virsien osaajat ovat aina löytäneet sattuvia virsiä. Niitä, jotka täydentävät puheen ajatuksia. Niitä, jotka jatkavat siitä, mihin puhuja lopetti. Niitä, jotka ottavat esille sen, mikä jäi tai jätettiin puheessa sanomatta.

Välillä virret avaavat esillä olevaan asiaan täysin uuden näkökulman. Joskus taas tuntuu siltä, että näkökulma ja asia ovat kyllä samoja, mutta ajatus on täysin erilainen! Näin asia tulee oikeissa seuroissa yhdessä ja monelta puolin pohdituksi. Ja pohdiskeltavaa jää vielä kotimatkallekin.
Hartauskirjoituksessa Kiuruvesi-lehdessä 12.10.2005.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogiarkisto