PUOLITTAIN, SILMILLÄ HÄMÄRILLÄ...

Tämä "lokikirja" on tavallaan JÄTEASTIA. Vanhat puheet eivät hyllyillä lojuvina lappuina ainakaan avaudu enää kenellekään muulle. Polttaakaan en niitä raski. Poimin siis palasia tänne jätetynnyriin.

Samalla tavalla tämä on tavallaan KOMPOSTI. Tallennan tänne joitakin keräämiäni kasveja kuvina ja pieninä juttuina happanemaan.

Kasveja olen keräillyt vähän jokapuolella. Puheita olen pitänyt lähinnä virkapaikassani Kiuruveden seurakunnassa. Myöskin puheen pitopaikan ja ajankohdan merkitsen esille, sopivaisuuden puitteissa.

Tervetuloa siis KAATOPAIKALLE, jätteiden keskelle, makujen maailmaan. "Loki" kertoo, mistä on menty...

tiistai 10. maaliskuuta 2009

VAARALLISTA

Viime vuosina on miltei kaikki elämän arkiset perusasiat todettu tieteellisillä tutkimuksilla ihmiselle vaarallisiksi. Välillä puhutaan sokerista, sitten leivästä ja kohta varoitetaan voista - ja taas kohta uusista asioista. Joku onkin tästä kyllästyneenä tiivistänyt tämän jatkuvan vaaroilla uhkailemisen omaan terävään johtopäätökseensä: "Vesi kohtuullisesti nautittuna ei liene ihmiselle vaarallista!"

Hienoinkin aate ja parhainkin keksintö tarjoaa aina mahdollisuuden paitsi hyviin ja hyödyllisiin myös täysin vääriin ja vahingollisiin sovellutuksiin. Uskon nimissä on tehty ristiretkiä. Itsenäisyyden, vapauden ja turvallisuuden nimissä on useimmat sodatkin aloitettu...
Saarnassa Kiuruveden kirkossa Itsenäisyyspäivänä 6.12.1986.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogiarkisto