PUOLITTAIN, SILMILLÄ HÄMÄRILLÄ...

Tämä "lokikirja" on tavallaan JÄTEASTIA. Vanhat puheet eivät hyllyillä lojuvina lappuina ainakaan avaudu enää kenellekään muulle. Polttaakaan en niitä raski. Poimin siis palasia tänne jätetynnyriin.

Samalla tavalla tämä on tavallaan KOMPOSTI. Tallennan tänne joitakin keräämiäni kasveja kuvina ja pieninä juttuina happanemaan.

Kasveja olen keräillyt vähän jokapuolella. Puheita olen pitänyt lähinnä virkapaikassani Kiuruveden seurakunnassa. Myöskin puheen pitopaikan ja ajankohdan merkitsen esille, sopivaisuuden puitteissa.

Tervetuloa siis KAATOPAIKALLE, jätteiden keskelle, makujen maailmaan. "Loki" kertoo, mistä on menty...

lauantai 14. maaliskuuta 2009

JUHLATUNNUS

Vuonna 2010 meillä Kiuruvedellä on isot juhlat, jo kuudetta kertaa. Noille herättäjäjuhlille mietitään parhaillaan tunnuslausetta.

Parhaillaan ovat menossa vielä paljon suuremmat juhlat Pekingissä. Olympiakisoissa on aina sama tunnus, samat tutut latinankieliset sanat: "Citius, altius, fortius!" - siis nopeammin, korkeammalle ja voimakkaammin. Tunnusta ei sovi moittia. Siinä on myös paljon hyvää ja ihan tervettäkin pyrkimystä.

Tuon pysyvän olympiateeman jos kääntäisi ylösalaisin, siinä olisi ainesta vaikka herättäjäjuhlia varten. Miltä kuulostaisi: "Hitaammin, entistä alemmas, ihan vain hiljaa!" Keksintö ei ole kyllä ollenkaan uusi. Tuttu juhlien tunnus, nuoliristi, on käsittääkseni joskus puettu tällaiseen sanalliseen muotoon:

"Keskelle elämää,
kohti keskusta,
ristiä,
Kristusta!"
Herättäjänseuroissa Lapinsalon kyläkirkossa 17.8.2008.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogiarkisto