PUOLITTAIN, SILMILLÄ HÄMÄRILLÄ...

Tämä "lokikirja" on tavallaan JÄTEASTIA. Vanhat puheet eivät hyllyillä lojuvina lappuina ainakaan avaudu enää kenellekään muulle. Polttaakaan en niitä raski. Poimin siis palasia tänne jätetynnyriin.

Samalla tavalla tämä on tavallaan KOMPOSTI. Tallennan tänne joitakin keräämiäni kasveja kuvina ja pieninä juttuina happanemaan.

Kasveja olen keräillyt vähän jokapuolella. Puheita olen pitänyt lähinnä virkapaikassani Kiuruveden seurakunnassa. Myöskin puheen pitopaikan ja ajankohdan merkitsen esille, sopivaisuuden puitteissa.

Tervetuloa siis KAATOPAIKALLE, jätteiden keskelle, makujen maailmaan. "Loki" kertoo, mistä on menty...

keskiviikko 25. maaliskuuta 2009

HYVÄ HOMMA

Koolla oli iso joukko vanhempia seurakunnan viranhaltijoita. Ja toinen joukko niitä, jotka olivat opiskelijoina yhden kesän olleet opettelemassa työtä seurakunnassa. Oli tarkoitus keskustella noiden nuorten kokemuksista ja ajatuksista seurakuntatyössä - kukaties rohkaista lopullisessa uravalinnassa!

Siinä kävi kuitenkin niin kuin monesti käy. Nuoret olivat hiljaa ja pitkään virassa olleet vanhat olivat äänessä. Eikä äänensävykään ollut kaikkein innostavin. Monenlaista epäkohtaa ja väsymystä siinä purettiin nuorten aloittelijoiden silmille.

Lopulta tilanteen huomasi eräs vanhemmista viranhaltijoita ja korjasi keskustelun omaan tyyliinsä oikeille uomilleen: "Elekee työ nuoret kuunnelko näitä purkauksia! Kyllä se papinvirka on ihan lokohomma ja lohtu on lähellä!"
Hankasalmen kirkkoherran Pertti Revon sanoja lainasin seuroisa Lapinsalossa 6.9.1987.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogiarkisto