PUOLITTAIN, SILMILLÄ HÄMÄRILLÄ...

Tämä "lokikirja" on tavallaan JÄTEASTIA. Vanhat puheet eivät hyllyillä lojuvina lappuina ainakaan avaudu enää kenellekään muulle. Polttaakaan en niitä raski. Poimin siis palasia tänne jätetynnyriin.

Samalla tavalla tämä on tavallaan KOMPOSTI. Tallennan tänne joitakin keräämiäni kasveja kuvina ja pieninä juttuina happanemaan.

Kasveja olen keräillyt vähän jokapuolella. Puheita olen pitänyt lähinnä virkapaikassani Kiuruveden seurakunnassa. Myöskin puheen pitopaikan ja ajankohdan merkitsen esille, sopivaisuuden puitteissa.

Tervetuloa siis KAATOPAIKALLE, jätteiden keskelle, makujen maailmaan. "Loki" kertoo, mistä on menty...

torstai 5. maaliskuuta 2009

PARHAIN PÄIN

Kun lapselta kolahti kahvikuppi pöydän reunaan niin että siitä irtosi korva, oli entisinä aikoina lapsella monesti hätä tekemästään vahingosta. Itkien mentiin kertomaan isälle tapahtuneesta. Lapset kuitenkin kuulivat ymmärtävän isän vastauksen: "Elä laps´kulta tuota itke! Voipihan sitä korvattomastakin kupista juoda!"

Ajan kuluessa kävi sitten tietysti niin, että se sama kuppi kolahti kappaleiksi asti. Ja taas olivat säikähtäneet lapset itkuissaan isänsä luona. Vielä aikuisinakin nuo lapset muistavat isänsä lohdutuksen: "Elä nyt tuota itke! Risahan se kuppi oli jo ennestään!"

Meille on aina opetettu, että asiat on selitettävä parhain päin. Tuossa meille yksi arkisen elämän esimerkki juuri sellaisesta!
Aamunavauksessa lukiolla 27.2.1998.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogiarkisto