PUOLITTAIN, SILMILLÄ HÄMÄRILLÄ...

Tämä "lokikirja" on tavallaan JÄTEASTIA. Vanhat puheet eivät hyllyillä lojuvina lappuina ainakaan avaudu enää kenellekään muulle. Polttaakaan en niitä raski. Poimin siis palasia tänne jätetynnyriin.

Samalla tavalla tämä on tavallaan KOMPOSTI. Tallennan tänne joitakin keräämiäni kasveja kuvina ja pieninä juttuina happanemaan.

Kasveja olen keräillyt vähän jokapuolella. Puheita olen pitänyt lähinnä virkapaikassani Kiuruveden seurakunnassa. Myöskin puheen pitopaikan ja ajankohdan merkitsen esille, sopivaisuuden puitteissa.

Tervetuloa siis KAATOPAIKALLE, jätteiden keskelle, makujen maailmaan. "Loki" kertoo, mistä on menty...

tiistai 10. maaliskuuta 2009

SUKUA SUDELLE

Onko ihminen ihmiselle susi? Tuo aihe oli pohdittavana ylioppilaskirjoituksissa äidinkielenkokeessa. Ja moni teki niin kuin on opittu. Susi ja suden käyttäytyminen nähtiin kaiken pahuuden ja julmuuden huippuna.

Jotkut löysivät kuitenkin toisenlaisen näkökulman. Suomen Kuvalehdessä lainattiin yhtä kirjoittajista. Näin hän pohti: "Jos ihminen kohtelisi toista ihmistä niin kuin susi kohtelee toista oman laumansa jäsentä, tämä maailma olisi onnellinen paikka!!"

Susi puolustaa, hoivaa, ruokkii ja saalista - se tekee aivan kaiken vain yhdessä samaan laumaan kuuluvien kanssa. Ei taida meissä olla suden sukua...
Aaamunavauksessa lukiolla 26.3.1999.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogiarkisto